كم كاری پیام رسان های بومی، ضعف پاسخگویی هنگام هجوم كاربران

كم كاری پیام رسان های بومی، ضعف پاسخگویی هنگام هجوم كاربران می هاست: یك كارشناس با اشاره به اینكه سرورهای شبكه پیام رسان داخلی در دسترس است، اما تنها با حكم قضایی امكان رصد آنها وجود دارد و قاضی هم به راحتی حكم نمی دهد، معتقد می باشد به علت سیاست های موجود و یا كم كاری ها در سال های گذشته، پیام رسان های بومی توانمند نشدند و افزایش هجوم به آنها نشان داده است كه نمی توانند پاسخگو باشند.


رضا الفت نسب در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تاثیر اختلالات و فیلترینگ بر كسب وكارهای اینترنتی اظهار نمود: كندی سرعت اینترنت و اختلالات ایجادشده بر كسب وكارهای مجازی كه وب سایت داشته و از ابزارهایی مانند تلگرام و اینستاگرام بعنوان مكمل و در جهت اهداف خود استفاده می كردند و كمك می گرفتند، تاثیر منفی داشت. همینطور تعداد زیادی از افراد كه در این شبكه ها فعالیت اقتصادی كرده و خدمات خویش را معرفی می كردند، متضرر شدند. فروش این كسب وكارها به صورت متوسط حدودا بین ۲۵ تا ۳۰ درصد به علت اختلال سرعت اینترنت و سایر عوامل افت كرده است.

وی در ادامه با اشاره به اینكه تابحال در این زمینه ساماندهی انجام نشده، اضافه كرد: بلاتكلیفی و این كه معلوم نیست این مورد تا كی بخواهد ادامه داشته باشد هم فشار و نگرانی زیادی وارد كرده است. البته پیام رسان های داخلی هستند و تعدادی از آنها بستر پرداخت آنلاین هم دارند، اما به علت سیاست هایی كه بوده و یا كم كاری هایی كه در سال های گذشته شده، توانمند نشدند. البته خودشان هم باید خلاقیت بیشتری به خرج می دادند، اما تابحال خیلی شناخته نشدند.

این عضو اتحادیه كسب وكارهای اینترنتی با اشاره به چگونگی قابلیت پیام رسان های داخلی اظهار نمود: بعضی از این پیام رسان ها در ایام اخیر به دلیل حجم ترافیكی كه به آنها سرازیر شده، نتوانستند روی نسخه وب به خوبی كار كنند كه طبیعی است. البته به نظر می رسد دارند تلاش زیادی می كنند كه سرویس های بهتری در این روزها بدهند و به نظر می رسد افرادی كه در اینستاگرام و تلگرام بودند هم به این پیام رسان های بومی بیایند تا اگر مشكل تلگرام حل نشد، كسب وكارشان از بین نرود و این جا شروع دوباره داشته باشند.

حمایتی از كانال های تلگرامی شناسایی شده نشد

الفت نسب با تاكید بر نقش وزارت ارشاد در مبحث ساماندهی كانال های تلگرامی بیان كرد: وزارت ارشاد اعلام نمود می خواهد كانال های تلگرامی را ساماندهی كند و كانال های با بیش از ۵۰۰۰ كاربر باید شناسایی شوند. تعدادی از كانال ها هم آمدند و مدارك دادند با این تصور كه با این كارها رسمی می شوند و از مشكلاتی مانند فیلتر مصون هستند؛ اما این اتفاق نیفتاد و هیچ حمایتی از كسانی كه كسب وكارشان را برپایه این اعلام وزارت ارشاد گذاشتند، نشد.

وی در ادامه با اشاره به اینكه ساماندهی كانال ها باید با هدف سرویس دهی صورت بگیرد، اضافه كرد: در صورتی كه همان موقع كمیته فیلترینگ اعلام نمود فعالیت تجاری بر بستر پیام رسان خارجی و تلگرام و اینستاگرام ممنوع می باشد. درواقع در سیاست های دولت و قوه قضاییه دوگانگی وجود دارد و حرف واحدی وجود ندارد. وزارت ارتباطات با نیات خوب خود و یا وزارت ارشاد نتوانستند برای فیلتریتگ كاری كنند، زیرا این مورد در دست قوه قضاییه و كمیته فیلترینگ است.

سخنگوی اتحادیه كسب وكارهای اینترنتی با اشاره به اقتصاد دیجیتالی موجود اظهار داشت: اكنون یكی از پایه های خرده فروشی در كشور دارد حذف می گردد و باید برای آن فكری كرد. البته امیدواریم این شرایط به حالت عادی بازگردد، اما این مورد باید زنگ خطری برای مسئولان باشد كه شبكه ملی اطلاعات راه اندازی شود. پیام رسان خارجی باید باشد، اما در كنارش داخلی هم باید وجود داشته باشد. پیام رسان های داخلی به مباحث فنی و سرور نیاز دارند. افزایش هجوم به این پیام رسان ها نشان داده است كه نمی توانند پاسخگو باشند، در صورتی كه آنها پیش از این باید توانمند می شدند.

الفت نسب با اشاره به اینكه وقتی دلیل فیلترینگ تلگرام را بحث امنیتی مطرح می كنند، نمی توان واكنشی نشان داد، اظهار داشت: البته گفت وگوهای زیادی برای رفع فیلتر انجام شده است. اما باید قبول كرد هر كشوری برای امنیت خود یك سری فیلتر می گذارد. باآنكه سرورهای شبكه پیام رسان داخلی در دسترس است، اما تنها با حكم قضایی امكان رصد آنها وجود دارد و قاضی به راحتی حكم نمی دهد. از بعد تجاری ۹۵ درصد افرادی كه در تلگرام هستند، سالم كار می كنند و مشكلی هم ندارند به پیام رسان های داخلی بیایند. البته از طرفی باید دید آیا مطمئنیم پیام هایی كه در تلگرام ردوبدل می شود، جایی رصد نمی شود؟ با وجود اینكه مدیر تلگرام می گوید پیام ها رمزنگاری شده است، اما این مورد هم جای بحث دارد.




5414
5.0 از 5
1396/10/19
23:44:42
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان