مهم ترین اخبار اقتصادی ایسنا در روز دوشنبه

نامشخص بودن هدف ترامپ در خروج چند بانك ایرانی از تحریم ها

نامشخص بودن هدف ترامپ در خروج چند بانك ایرانی از تحریم ها می هاست: یكی از مهم ترین خبرهای اقتصادی امروز ۱۲ تایی شدن بانك هایی بود كه شامل تحریم های ثانویه نمی شوند و به نظر می آید آمریكا با این اقدام می خواهد وانمود كند غذا و دارو شامل تحریم نخواهد بود؛ ادعایی كه صحت آن از جانب كارشناسان و مسئولان رد شده است.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، پس از ۱۳ آبان ۱۳۹۷ و تحریم اقتصادی ایران از جانب آمریكا مشخص شد كه هشت بانك ایرانی همچون سامان، كارآفرین، اقتصاد نوین، مسكن و سرمایه مشمول تحریم های ثانویه نیستند؛ سوئیفت برای آنها باز خواهد بود و می توانند با افراد و كشورهای غیرآمریكایی مبادلات تجاری داشته باشند. پنج شنبه گذشته هم چهار بانك "خاورمیانه"، "حكمت ایرانیان"، "قرض الحسنه مهر ایران" و موسسه مالی "توسعه" به این لیست افزوده شد. بنا به قول فرزانه رجایی - مدیر مبارزه با پولشویی و تطبیق بانك خاورمیانه، به نظر می رسد كه دفتر كنترل دارایی های خارجی آمریكا (اوفك) با این كار خواسته كانالی را برای واردات غذا، دارو و اقلام بشردوستانه باز بگذارد كه البته شاید نتوانیم برای واردات كالاهای دیگر از این كانال استفاده نماییم. با این وجود مدیركل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد كشاورزی می گوید: تنها كلمه "غذا" و "دارو" تحریم نشده و تحریم های بانكی، كشتیرانی و بیمه سبب بروز مشكلاتی می گردد كه به تبع آنها واردات این كالاها همچون شرایط عادی گذشته صورت نمی گیرد. جزئیات خروج ۴ بانك ایرانی از لیست تحریم های آمریكا را در این لینك بخوانید.
كدام كشورها از تحریم های ایران به شدت ضربه خوردند؟
امروز در گزارشی، تاثیر تحریم های آمریكا بر سه كشور همسایه شمالی ایران بررسی گردید كه مشخص می كند آنها از تحریم گاز ایران به شدت صدمه می بینند. هدف واشنگتن برای كاهش صادرات نفت ایران به صفر روی سه كشور آذربایجان، گرجستان و ارمنستان تاثیر مستقیمی نداشته است، چونكه هیچ یك از آنها نفت ایران را وارد نمی كنند. با این وجود هر سه كشور تا حدودی به گاز طبیعی ایران وابسته هستند و اگر وضعیت تحریم ها روشن نشود، از این بابت لطمه خواهند دید. جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریكا به تازگی به این سه كشور سفر كرد تا حمایت آنها را از اقدامات واشنگتن برای منزوی كردن تهران جلب نماید با این وجود این سفر نتیجه ای نداشت. زمانی كه واشنگتن دور جدید تحریم ها ضد بخش انرژی ایران را در پنجم نوامبر به اجرا گذاشت، هشت خریدار نفت ایران همچون تركیه را از تحریم های نفتی معاف كرد اما هیچ یك از این دولتهای قفقاز از تحریم ها مصون نماندند.
عربستان هم خر را می خواهد هم خرما را!
عربستان سعودی، سودای كاهش عرضه و افزایش قیمت نفت را در سر می پروراند. در عین حال نمی خواهد دل ترامپ را برای كنترل قیمت نفت و هم چنین همراهی با تحریم ایران بشكند! به دنبال اصرار بی مورد ترامپ برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران و عدم توانایی و همراهی سایر كشورهای دوست آمریكا با پیشنهاد افزایش تولید كه منجر به صعودی شدن قیمت نفت به بیشتر از ۸۰ دلار شده بود، رییس جمهور آمریكا مجبور شد از موضع خود كوتاه بیاید و ۸ خریدار اصلی نفت ایران را برای مدت شش ماه از تحریم ها معاف كند. همین مساله سبب شد قیمت نفت روند نزولی به خود بگیرد و به محدوده ۷۰ دلار برگردد. به دنبال این اتفاق عربستان كه از تحریم های ایران حمایت می كند و تا قبل از آن قول افزایش تولید را به ترامپ داده بود زیر حرفش زده و حالا درصدد كاهش عرضه با هدف افزایش قیمت نفت برآمده است؛ یعنی آل سعود می خواهد از دردسری كه ترامپ به دست خودش بوجود آورده سوءاستفاده كند. امروز رویترز به نقل از دو منبع مطلع اطلاع داد عربستان سعودی در حال مذاكره با اوپك و متحدان این گروه درباره پیشنهاد كاهش روزانه یك میلیون بشكه ای تولید نفت می باشد. این منابع البته اعلام كردند مذاكرات هنوز نهایی نشده و به كاهش صادرات ایران بستگی دارد.
نفت بورسی ۶۴.۹۷ دلار قیمت خورد
همزمان با به اصطلاح تحریم های نفتی آمریكا ضد ایران، بورس انرژی با هدف دور زدن تحریم ها بوجود آمد كه طی روزهای اخیر روند مناسبی داشته است. امروز هم ۷۰۰ هزار بشكه نفت خام سبك ایران در بورس انرژی برای دومین مرحله طی یك ماه اخیر ارائه شد و به قیمت هر بشكه ۶۴.۹۷ دلار به فروش رسید. جزییات بیشتر را این جا بخوانید.
سود قاچاق، گوشت بازار را آب كرد
سری هم به اخبار بازار گوشت قرمز بزنیم. وجود پدیده قاچاق دام زنده در شرایط فعلی به علت سودآوری بالای آن به دنبال نوسانات نرخ ارز، عاملی شده تا عرضه گوشت تازه در بازار مصرف داخلی كاهش پیدا كند. علیرضا ملكی، رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی در گفت گو با ایسنا ضمن تاكید بر این كه قاچاق دام زنده كمبود در بازار داخلی را رقم خواهد زد، افزود: بازار هم اكنون آرامش همیشگی را ندارد و با پشت سر گذاشتن ماه های محرم و صفر و ورود به روزهای سرد سال، میزان تقاضا برای گوشت قرمز افزوده می شود.
جدیدترین قیمت فروش ارز مسافرتی
قیمت دلار در یك ماه اخیر ثابت مانده و حتی بعد از تحریم های ۱۳ آبان هم بالا نرفت. بانك ها امروز هر دلار آمریكا را تا ۱۲ هزار و ۵۱۰ تومان خریدند. از جانب دیگر، نرخ خرید یورو در شعب ارزی بانك ها هم نسبت به هفته گذشته با افزایش همراه بوده و بانك ها امروز هر یورو را تا ۱۴ هزار و ۱۸۳ تومان خریداری می كنند. این شعب همینطور در صورت تكمیل بودن مدارك مسافران، تا ۵۰۰ یورو برای سفر به كشورهای همسایه و مشترك المنافع و تا سقف هزار یورو به سایر كشورها عرضه می كنند كه قیمت این ارز هم در شعب ارزی بانك ها با احتساب كارمزد ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان است.



1397/08/21
20:07:46
5.0 / 5
5058
تگهای خبر: امنیت , تجاری , فروش , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان