یك هفته با ICT

قاچاقی بودن آیفون ایكس در بازار

قاچاقی بودن آیفون ایكس در بازار به گزارش می هاست جزئیات جدید از رجیستری موبایل و اعلام اینكه گوشی آیفون ایكس در صورت حضور در بازار قاچاق است، سفارش ها و شرح اقدامات انجام شده برای تسهیل ارتباطات اربعین و توافقنامه تولید تبلت و تلفن همراه ویژه كودكان و نوجوانان از مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته جاری بود.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، با عنایت به نزدیك شدن به مراسم اربعین، در این هفته بخشی از مهم ترین اخبار به سفارش ها و آخرین اقداماتی كه در حوزه بهبود ارتباطات انجام شده است، اختصاص داشت. از دیگر اخبار این حوزه هم می توان به توافقنامه تولید ۵۰۰ هزار تبلت و تلفن همراه ویژه كودكان و نوجوانان در خرمشهر و همینطور اعلام سخنگوی طرح رجیستری مبنی بر قاچاقی بودن گوشی های آیفون ایكس در صورت وجود در بازار اشاره كرد.

بهبود ارتباطات نسبت به اربعین گذشته

وزارت ارتباطات چند سالی است در عرضه خدمات ارتباطی و اینترنتی به زائران همتی مضاعف داشته به صورتی كه با برقراری یك چتر پوششی مجانی برای زائران انجام این مراسم سیاسی-عبادی را تسهیل كرده است. مسافرت اخیر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عراق و همینطور تدارك امكانات اپراتورهای داخلی در مناطق مرزی نشان از جدیت این وزارت برای تامین تداركات ارتباطی و اینترنتی برای زائران اربعین حسینی دارد. با این همه اما به علت حجم زیاد زائران و همینطور احیانا برقراری بیشتر ارتباطات موبایلی و اینترنتی آنها این امكانات ممكن است كافی نباشد كه این مساله رعایت نكات ارتباطاتی و حتی امنیتی توسط زائران را بیشتر از حالت عادی می طلبد.

محمدجواد آذری جهرمی ۲۵ مهرماه سال جاری به منظور پیگیری بهبود كیفیت ارتباطات در مراسم اربعین حسینی (ع) به عراق سفر و با مسوولان این كشور دیدار كرد؛ هدف از این سفر مذاكره و پیگیری بهبود كیفیت ارتباطات در روزهای اربعین حسینی (ع) برای زائران بود چون كه كیفیت ارتباطات اربعین به چند عامل از جمله ارتباطات بین ایران و عراق و ظرفیت شبكه اپراتورهای عراقی بستگی دارد كه وزیر ارتباطات با سفر به این كشور، رایزنی های خویش را برای بهبود كیفی ارتباطات و رضایت ارتباطی كاربران در روزهای پرترافیك اربعین حسینی (ع)، انجام داد.

اما علی رغم برگزاری جلسات مختلف مسئولان ایرانی با عراقی ها برای خدمات رسانی بهتر به زائران ایرانی در روزهای اربعین اما ظاهرا طرف عراقی نتوانسته امكانات مطلوب را برای ایرانی ها فراهم كند. به طوریكه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تمهیدات اندیشیده شده برای پوشش ارتباطاتی مراسم اربعین حسینی با اظهار نااطمینانی از خدمات باكیفیت طرف عراقی در این حوزه، اظهار داشت: در مسیر كربلا و نجف بعید است طرف عراقی­ تمهیدات ویژه ای را در رابطه با اپراتورهای ما اندیشیده باشد و احیانا مشكلاتی در مسیر خواهیم داشت هر چند در خود شهرهای كربلا و نجف مشكلی نخواهیم داشت.

به همین دلیل سفارش می گردد اگر می خواهید در طول مسیرهای پیاده روی تا كربلا و نجف مشكل آنتن دهی و اینترنت نداشته باشید تلاش كنید سیم كارت های عراقی برای خود تهیه كنید. در همین باره وزیر ارتباطات با اشاره به اینكه برای كاهش تعرفه و دایر كردن خدمات منتظر اقدامات عراقی ها هستیم، اظهار داشت: سفارش می كنم زائران اربعین وقتی وارد عراق می شوند، سیم كارت های عراقی را تهیه كنند كه هم پوشش بهتری را انجام می دهند و هم به لحاظ هزینه ای به علت عدم استفاده از رومینگ ارزان تر است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور گفته است: علی رغم بدقولی اپراتورهای عراقی برای كاهش تعرفه، اپراتورهای ما به صورت یك طرفه تعرفه های خویش را كاهش داده و بسته های مناسبی را برای زوار اربعین، طراحی كرده اند.
علاوه بر سفارش ها و اخبار ارتباطاتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این حوزه توجه به مسائل امنیتی هم باید مدنظر باشد. علت آن هم امكان به وجود آمدن تهدیدات امنیتی جدی با استفاده از فضای ارتباطاتی است. سرگرد مهدی شكیب - رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا- به زائران اربعین سفارش كرد كه در طول سفر بلوتوث، شیریت، زاپیا و هرگونه نرم افزار تبادل داده را خاموش و غیر فعال و از دریافت فایل از این طریق خودداری كنید چراكه احتمال آلوده بودن این فایل ها به نرم افزارهای مخرب و جاسوسی وجود دارد. ذخیره سازی اطلاعات در رسانه های قابل حمل یكی از مهمترین مباحثی است كه درصورت عدم رعایت نكات ایمنی می تواند موجبات سوءاستفاده افراد سودجو را فراهم كند.

با تلاش ها و هماهنگی های انجام گرفته در مناطق مرزی چذابه و شلمچه، پوشش اینترنت وای فای به خوبی اجرایی شده و ارتباط خطوط تلفن های همراه هم تقویت شده است.

جزئیات جدیدی از رجیستری

با آغاز طرح رجیستری موبایل، شاهد افزایش قیمت گوشی در بازار بودیم. اتفاقی كه به قول مسئولان غیرقانونی بوده و نشان داده است كه گروهی از فروشندگان قصد دارند با استفاده از شرایط موجود پول بیشتری به جیب بزنند. این مورد آن قدر سروصدا كرد كه حتی محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- هم اعلام نمود كه بهترین راه، نخریدن است و بهتر است مردم فعلا از خرید گوشی با قیمت بالاتر خودداری كنند.

گزارش های منتشرشده به این مورد اشاره می كنند كه بعضی از گوشی های بازار از یك تا ۲۰ درصد و گاها تا ۴۰۰ هزار تومان افزایش قیمت پیدا كرده اند. این افزایش قیمت در گوشی های اپل، سامسونگ، سونی، هواوی، ال جی، اچ تی سی و نوكیا بوده است.

در نهایت با سفارش های وزیر مبنی بر دست نگه داشتن خرید موبایل، به نظر می رسد كه بازار موبایل با كاهش تقاضا برای خرید گوشی مواجه شده و احتمال دارد كه این روند تا كاهش پیدا كردن قیمت ها ادامه داشته باشد. البته بارها گفته شده كه طرح رجیستری موبایل هیچ هزینه ای ندارد و در اصل قیمت گوشی ها نباید افزایش پیدا كنند.

با وجود این، طبق اطلاعاتی كه از فروشگاه های اینترنتی دریافت كردیم، این فروشگاه ها افزایش قیمت محسوسی در گوشی ها تولید نكرده و حتی آن ها را با قیمتی ارزان تر از بازار می فروشند. در واقع در صورتی كه واردكننده های رسمی گوشی اقدام به افزایش قیمت نكنند، گوشی ها در این فروشگاه با قیمتی مناسب تر از بازار به فروش می رسند.

از سوی دیگر، به نظر می رسد استقبال مردم از خرید اینترنتی گوشی خیلی خوب بوده است و این نشان از اعتماد مردم به خرید موبایل قانونی از فروشگاه اینترنتی دارد. هم اكنون از بین برندهای مهم بازار گوشی، به جز افزایش قیمت جزیی كه توسط شركت های واردكننده در دو برند اپل و سامسونگ صورت گرفته، فروشگاه اینترنتی دیجی كالا در سایر برندها افزایش قیمت نداشته و اطلاعات به دست آمده از این فروشگاه اینترنتی نشان داده است كه از شروع طرح رجیستری اقبال به خرید گوشی تلفن همراه به صورت آنلاین بیشتر شده است.

آذری جهرمی همینطور در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها حضور یافته و درباره جزئیات آغاز طرح رجیستری گوشی های موبایل و اینكه برخی فروشندگان گوشی های موبایل موجود در انبار خویش را برای انجام رجیستری از كارتون خارج كرده و این می تواند موجبات سوءاستفاده هایی شود، اظهار داشت: رجیستری گوشی های موبایل در هیچ چارچوبی قابل دور زدن نیست.

وی درباره تكلیف گوشی های موبایل آیفون با شروع طرح رجیستری در كشور هم پاسخ داد: همه برندها باید چارچوبی را كه كمیته تصمیم گیری رجیستری اعلام می كند رعایت كنند. گوشی آیفون هم نماینده توزیع دارد ولی نمایندگی رسمی خودش نیست. اجازه بدهید كمیته تصمیم گیری های لازم را انجام دهد و بعد اعلام می كنیم. ما هر حرفی بزنیم ۲۰۰ هزار تومان روی قیمت گوشی های بازار می رود.

آذری جهرمی درباره آخرین وضعیت رجیستری گوشی های تلفن همراه توضیح داد: طرح رجیستری آغاز شده و در مرحله پایش است كه هم اكنون بالغ بر ۶۰ درصد گوشی ها در شبكه به ثبت رسیده اند كه تا آخر این هفته پایش انجام شده و به اتمام می رسد و ما از هفته بعد وارد فاز اجرایی می شویم.

حمیدرضا دهقانی نیا -سخنگوی طرح رجیستری- هم درباره گوشی آیفون ایكس تصریح كرد: قرار است در بازارهای جهانی آیفون X از روز یكشنبه هفته آینده وارد شود. تابحال افرادی كه برای واردات این گوشی ها به ثبت سفارش برای واردات رسمی پرداخته اند كالای خویش را وارد نكرده اند و مشخص است آنچه از این گوشی وارد كشور شده باشد، قاچاق است. برهمین اساس به مردم اخطار داده می گردد كه از خرید این گوشی ها خودداری كنند زیرا از جانب اپراتورهای تلفن همراه موفق به دریافت سرویس نخواهند شد.

وی با مخاطب قرار دادن مردم اظهار نمود: با عنایت به قاچاق بودن این نمونه ها بطور قطع با اجرای طرح رجیستری، این گوشی ها هیچ گونه سرویسی نخواهند گرفت و بهتر است مردم آنها را خریداری نكرده یا اصالت گوشی را با استفاده از پیامك كردن كد IMEI به شماره ۷۷۷۷ احصاء كنند. در این زمینه باید توجه داشت كه اكنون تنها این مورد مربوط به این مدل خاص بوده و لازم نیست مردم گوشی های دیگر خویش را با این سامانه پیگیری كنند.

وی همینطور عنوان كرد: برای اطمینان پیدا كردن از قاچاق بودن این گوشی هم مردم می توانند با استفاده از تماس با *# ۰۶# كد IMEI مربوطه را دریافت كرده و با پیامك كردن آن به شماره ۷۷۷۷ از اصالت كالا مطمئن شوند.

تلبت و تلفن ویژه كودك و نوجوان

توافقنامه تولید ۵۰۰ هزار تبلت و تلفن همراه ویژه كودكان و نوجوانان روز دوشنبه هفته جاری با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خرمشهر امضا شد. از خصوصیت های این محصولات كه با هدف رفع دغدغه والدین برای حضور فرزندانشان در فضای مجازی طراحی و تولید می شود، می توان به امكان نظارت خانواده ها و تأمین انواع برنامك و محتوای جذاب و مورد نیاز كودك و نوجوان اشاره كرد.

وزیر ارتباطات در این مراسم اظهار داشت: برنامه جدی برای جامعه ۱۳ میلیونی دانش آموزان كشور در وزارت ارتباطات طراحی شده است كه باید به صورت جدی و دقیق اجرایی شود تا بتوانیم مخاطرات فضای مجازی را برای این جامعه كنترل كنیم. هدف از اجرای این طرح آن است كه فضایی در كشور تولید شود تا نرم افزارها و محتوای خاص این سنین در كشور تهیه و فضا برای رشد آن ها فراهم گردد.

آذری جهرمی اظهار داشت: اجرای این طرح در بحث رونق اقتصادی كشور هم بسیار موثر است و بستر مناسبی را برای اشتغالزایی فراهم می كند. اجرای این طرح ها زمینه را برای سلامت فضای مجازی و مهیا كردن فضای مناسبی برای اوقات فراغت كودكان فراهم خواهد نمود.

وزیر ارتباطات درباره بحث قاچاق گوشی و تبلت در كشور، آظهار كرد: هم اكنون در كشور با پدیده قاچاق مواجه هستیم و یكی از اهداف وزارت ارتباطات برای جلوگیری از قاچاق، حمایت از تولید داخلی است.



 

5059
5.0 از 5
1396/08/11
22:40:15
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان