افزایش سهم زبان فارسی در وب جهانی

افزایش سهم زبان فارسی در وب جهانی می هاست: سهم خط و زبان فارسی در محتوای اینترنت جهانی كه افزایش آن جزو اهداف شبكه ملی اطلاعات عنوان شده، به 1.8 درصد رسیده است.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، همواره یكی از اهداف شبكه ملی اطلاعات، تقویت خط و زبان فارسی اعلام شده بود تا بدین ترتیب مساله فرهنگ سازی جهت استفاده صحیح از فضای مجازی با اجرای برنامه های آموزش عمومی و سواد رسانه ای مورد توجه قرار بگیرد.

در این راستا محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در صفحات خود در فضای مجازی با اشاره به رشد محتوای فارسی در این فضا اظهار كرده است: در حالیكه جهانی شدن سبب نزول سهم بعضی از زبان های دنیا همچون عربی در فضای مجازی شده است، خوشبختانه آمار معتبر جهانی (W3Tech) كه در عكس زیر تصویری از آن آمده، گزارش از رشد شتابان سهم خط و زبان فارسی در اینترنت طی سال های اخیر داشته است. اكنون سهم زبان فارسی در محتوای اینترنت جهانی به 1.8 درصد رسیده و جا دارد از عاملان این رشد قدردانی كنم.



پیش از این نصراللـه جهانگرد - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - هنگام عرضه گزارشی از پیشرفت شبكه ملی اطلاعات، خاطرنشان كرده بود: زمانی كه ما فعالیت خویش را شروع كردیم، حجم خط و زبان فارسی ۰.۹ درصد از دنیای وب بود و الان این عدد به ۱.۶ درصد افزایش یافته است.

همچنین یكی از مواردی كه باعث افزایش هم زبان و خط فارسی در فضای مجازی می شود، جویشگرهای بومی هستند. علیرضا یاری - دبیر شورای راهبری جویشگر بومی- اوایل سال جاری با اشاره به بازدید روزانه ۷۰۰ هزار مورد از جویشگرهای بومی و حدود ۲۰۰ هزار پرس وجو، اظهار داشته بود: جویشگرهای بومی از ابتدای فعالیت خود تابحال به توسعه همه جانبه از ابعاد مختلف پرداخته ­اند. در این راستا فعالیت های متنوعی تابحال صورت گرفته است؛ بعنوان نمونه، علاوه بر اینكه سعی شده تا با تمركز بر حوزه های رتبه بندی و پردازش خط و زبان فارسی، كیفیت نتایج عرضه شده مرتباً بهبود یابد، در جهت جلب هرچه بیشتر رضایت كاربران، خدمات جانبی و جذابی نظیر جویش خبر، چندرسانه­ای و نقشه هم به این جویشگرها اضافه شده است.

اما سیدابولحسن فیروزآبدی - دبیر شورای عالی فضای مجازی- سال قبل در تشریح حوزه خدمات شبكه ملی اطلاعات اظهار داشته بود: در این شبكه اجبار شده است تا خدمات پایه كاربردی همچون خدمات مراكز داده، خدمات نام و نشان گذاری با تاكید بر خط و زبان فارسی، جویشگر، رایانامه، پیام رسان های ارتباطی، هاب پیام و مراكز تبادل ارتباطات و خدمات ابری با كیفیت وظرفیت مناسب و به صورت داخلی ارائه شود.

وی با اشاره به اینكه در حوزه فرهنگی شبكه ملی اطلاعات به خط و زبان فارسی توجه ویژه ای شده و تولید خدمات بومی در این شبكه بر سایر مشابه های خارجی مقدم است، اضافه كرد: سواد رسانه ای، آموزش دیجیتالی و عمومی باید در سراسر كشور به نحوی صورت گیرد تا تمامی آحاد جامعه و كل جغرافیای كشور بتوانند از شبكه ملی اطلاعات بهره برده و نیازمندی های شبكه ای خویش را برطرف كنند.




4969
5.0 از 5
1396/12/27
11:58:06
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان