توسعه مدل زبانی بزرگ ملی با مشارکت چهار شرکت ایرانی
می هاست: رییس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، از توسعه مدل زبانی بزرگ ملی با همکاری چهار شرکت داخلی آگاهی داد و آنرا یکی از مهم ترین اقدامات این کمیسیون در راه بومی سازی فناوری هوش مصنوعی و تقویت زیرساخت های زبان فارسی در زیست بوم دیجیتال کشور دانست.
به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، محمد محمدزاده ضیابری، مدیرعامل یکی از شرکت های دانش بنیان و رییس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران امروز در نشست تخصصی معاونت علمی ریاست جمهوری با فعالان حوزه هوش مصنوعی با اعلان اینکه سازمان نظام صنفی کامپیوتر از سال ۱۳۷۰ با عنوان انجمن شرکت های انفورماتیک تاسیس شد، اظهار داشت: از سال ۸۴ با مصوبه مجلس برمبنای قانون پشتیبانی از پدیدآورندگان نرم افزار و بخشنامه هیأت وزیران بصورت رسمی فعالیت خودرا آغاز کرد.
وی اضافه کرد: تا حالا حدود ۲۷ هزار شرکت عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای هستند که در سه شاخه شرکت ها، فروشگاه ها و مشاوران فعال می باشند.
ضیابری، نظارت بر عملکرد فعالان حوزه فناوری اطلاعات، پیشرفت کیفیت خدمات، پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان و تسهیل تعاملات بین بخش خصوصی و دولتی را از اهداف این سازمان دانست و اظهار داشت: کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده که در ابتدا در تهران تشکیل شد و در سالیان بعد در سایر شهرهای کشور توسعه یافت، از سال ۹۷ با انشعاب از کمیسیون اینترنت اشیاء تشکیل شد که ۳۵ عضو با حق رای دارد.
ضیابری، تثبیت مرجعیت، افزایش سهم بازار و مدیریت چالش ها در عرصه هوش مصنوعی را از اهداف این کمیسیون مطرح کرد و تصریح کرد: اقدامات ۷ ساله کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده شامل شبکه سازی میان فعالان حوزه هوش مصنوعی در ۴ حوزه هوش مصنوعی و علم داده، مفسرین هوش مصنوعی، هوش مصنوعی صنعتی و هوش مصنوعی مولد و حضور فعال در نخستین جلسه فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی و حضور فعال در تدوین برنامه برنامه هفتم می شود.
وی حضور در سازمان استاندارد برای تدوین استانداردهای حوزه هوش مصنوعی را از دیگر اقدامات این کمیسیون نام برد و اظهار داشت: یکی از اقدامات شاخص ما توسعه مدل زبانی بزرگ ملی با مشارکت ۴ شرکت فعال در عرصه هوش مصنوعی است.
ضیابری با اشاره به چالش های موجود در عرصه توسعه هوش مصنوعی، این چالش ها را به این شرح نام برد:
* کمرنگی استفاده از توامندی های بخش خصوصی برای رفع مشکلات ملی؛
* توجه بیش از اندازه به دانشگاه در عرصه مسایل ملی؛
* توجه بیش از اندازه به LLM و مغفول ماندن سایر جنبه های هوش مصنوعی؛
* سخت گیری بیش از حد برای گرفتن مجوز دانش بنیان برای محصولات جدید؛
* سخت گیری بیش از حد صندوق نوآوری درباب پروژه های نرم افزاری؛
* معطل ماندن پروژه ها در ستادها و معاونت ها و عدم تسویه حساب به موقع؛
* نبود مرجع پاسخگوی مشخص به مسایل هوش مصنوعی در معاونت؛
* چالش با کارگزاران نمایشگاه های خارجی؛
* مشکلات در رابطه با بیمه دورکاری و بیمه قرارداد؛
* مشکلات در رابطه با مالیات و عدم توجه به نامه معافیت و ایجاد مشکلات. م
رییس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران اضافه کرد: بمنظور حل این چالش ها راهکارهای ذیل پیشنهاد می شود:
* تضمین گری و اعتمادسازی برای حضور شرکت های SME در صنایع بزرگ؛
* تشکیل میزهای تخصصی هوش مصنوعی صنعتی؛
* جایگاه سازی قانونی برای حضور مؤثر کمیسیون در شورای عالی استاد راهبری هوش مصنوعی؛
* پشتیبانی از تشکیل هاب های هوش مصنوعی صنعتی با مشارکت عمده شرکت های SME؛
* حمایت حقوقی از تشکیل گروههای مشارکت مدنی با حضور صنایع؛
* مانع زدایی درباب مجوز افتا برای پروژه های هوش مصنوعی؛
* مانع زدایی درباب امنیتی سازی داده؛
* حمایت مادی و معنوی از برگزاری رویدادهای ترویجی در صنعت؛
* ایجاد فرایندهای تعریف پروژه های ملی با حضور فعالان صنفی؛
* تضمین گری توزیع عادلانه پروژه ها بین همه فعالان هوش مصنوعی در کشور؛
* افزایش یارانه GPU و اصلاح نظام پرداخت یارانه به شرکت های خدمات دهنده زیر ساخت.
منبع: mihost.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب