ماسك را كجا و چند بخریم؟
به گزارش می هاست به قول رئیس مركز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) قیمت ماسك در داروخانه ها، فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های اینترنتی باید ۱۳۰۰ تومان و در سوپرماركت ها، خواربارفروشی ها، ایستگاه های مترو و اتوبوس ۱۵۰۰ تومان باشد و فروش بیشتر از این نرخ تخلف به حساب می آید و شهروندان می توانند آنرا گزارش كنند.
به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، به تازگی نرخ مصوب ماسک کارگاهی ۱۳۰۰ و صنعتی ۱۵۰۰ تومان اعلام شد، اما گزارش های میدانی از بازار نشان داده است که حداقل قیمت ماسک در داروخانه ها معمولاً ۲۰۰۰ تومان است و حتی ۲۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومان هم فروخته می شود. البته نرخ مصوب در ایستگاه های مترو عموما رعایت می شود و ماسک به نرخ ۱۵۰۰ تومان در اختیار شهروندان قرار می گیرد.
در فروشگاه های زنجیره ای و سوپرمارکت ها هم معمولا ماسک عرضه نمی گردد. اما طبق گفته رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت قیمت ماسک در داروخانه ها، فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های اینترنتی باید ۱۳۰۰ تومان و در سوپرمارکت ها، خواربارفروشی ها ایستگاه های مترو و اتوبوس ۱۵۰۰ تومان باشد.
در این رابطه جمشید گلپور در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: با عنایت به این که تولید ماسک در واحدهای کارگاهی، دستی و کارگر محور است، قیمت آن ۱۵۰۰ تومان و قیمت ماسک صنعتی هم ۱۳۰۰ تومان برای مصرف کننده تعیین شده است.
وی با اشاره به اینکه تا حدود ۱۰ روز پیش فرایند توزیع ماسک زیر نظر وزارت بهداشت بود، خاطرنشان کرد: پس از الزامی شدن استفاده از ماسک، به علت پیشبینی افزایش تقاضا برای این محصول، فرایند تولید از ابتدا تا آخر شامل تولید مواد اولیه، تولید ماسک و محل عرضه سیستمی شد و همه مراحل باید در سامانه جامع تجارت زیر نظر وزارت صمت ثبت گردد.
به قول رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت، محل عرضه محصول واحدهای کارگاهی با نرخ ۱۵۰۰ تومان سوپرمارکت ها، خواربارفروشی ها ایستگاه های مترو و اتوبوس است، اما اولویت اول توزیع ماسک های صنعتی، عرضه روزانه دو میلیون ماسک به وزارت بهداشت برای توزیع در مراکز درمانی است و مابقی به قیمت ۱۳۰۰ تومان ابتدا در داروخانه ها و بعد در فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های اینترنتی توزیع می شود.
گلپور در پاسخ به اینکه چرا نرخ ماسک در داروخانه ها معمولاً بیشتر از ۲۰۰۰ تومان است؟ خاطرنشان کرد: هر کسی ماسک را پیش از این قیمت عرضه می کند، گران فروشی کرده است. امکان دارد داروخانه هم بگوید که محصول را گران خریده، اما ما می گوییم داروخانه هم نباید بالاتر از قیمت مصوب می خریده، بلکه باید مرجع گرانفروش را به سازمان های نظارتی معرفی می کرده تا با آنها برخورد شود.
البته به قول این مقام مسئول، مرجع رسیدگی به تخلفات داروخانه ها وزارت بهداشت است و وزارت صمت و دستگاه های ذیربط آن همچون سازمان حمایت و سازمان های صمت حق ورود به گرانفروشی داروخانه ها را به لحاظ قانونی ندارند، اما این سازمان ها برای کمک به وزارت بهداشت اعلام آمادگی کرده اند؛ چونکه تابحال گزارش های گوناگونی از گرانفروشی داروخانه ها به وزارت صمت رسیده و بهانه آنها هم این است که محصول را گران خریده اند.
سهمیه متخلفان قطع می شود
وی ادامه داد: در فرایند سیستمی کردن تولید و توزیع ماسک مساله دیگر در نظر گرفته شده برای پیشگیری از گرانفروشی این است که اگر تخلف هر یک از شبکه های تولید و توزیع احراز شود، سهمیه مواد اولیه آنها قطع می شود. برای مثال مشخص شده هر واحدی با دریافت مقدار مشخصی پارچه چه تعداد ماسک باید تحویل دهد و اگر این مقدار به شبکه توزیع داده نشود به صورت سیستمی سهمیه آن قطع می شود و برای آن واحد پرونده تشکیل می شود. این فرآیند در توزیع مواد ضدعفونی هم تجربه شده و جواب خوبی از آن گرفتیم.
گلپور ظرفیت تولید روزانه ماسک را ۱۰ تا ۱۲ میلیون عدد ابراز کرد و اظهار داشت: هم اکنون مواد اولیه برای تولید روزانه ۱۰ میلیون ماسک تأمین است و تلاش می نماییم هر روز این میزان بیشتر شود.
ماسک کودکان؛ لزوم باشد تولید می کنیم
رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت در ادامه در پاسخ به اینکه "گزارش ها حاکی از کمبود ماسک کودکان در بازار است. چه برنامه ای در این حوزه تعریف شده است؟ خاطرنشان کرد: این مورد را از نخستین بار است که شنیدم و در جلسات هم این مورد تابحال مطرح نشده است، اما اگر واقعاً لزوم آن وجود داشته باشد در جلسات بعدی حتما مطرح می شود تا بخش اندکی از ظرفیت به تولید ماسک کودکان اختصاص پیدا کند.
کیفیت ماسک ها با هم تفاوتی ندارند
او همینطور با تاکید بر اینکه هیچ تفاوتی بین کیفیت ماسک ها وجود ندارد، اظهار داشت: تمام افرادی که مواد اولیه برای تولید ماسک دریافت می کنند دارای تاییدیه وزارت بهداشت هستند.
ماسک پارچه ای را پیش از مصرف استریل کنید
گلپور درباره فروش ماسک از راه دستفروشان هم اظهار داشت: امکان دارد عده ای به صورت زیر پله ای ماسک تولید و عرضه کنند که متولی نظارت بر این مورد وزارت بهداشت است، اما هم اکنون تاکید ما این است که همه افراد از ماسک استفاده کنند و حتی اگر کسی ماسک پارچه ای تهیه می کند، بهتر است پیش از مصرف آنرا بشوید و اتو کند تا استریل شود. البته توزیع ماسک غیرپارچه ای خارج از شبکه اصلا قابل قبول نیست.
گزارش مستند از قاچاق معکوس ماسک نداریم
این مقام مسئول در انتها درباره قاچاق معکوس ماسک اظهار داشت: تابحال فقط گزارش های شفاهی در اینباره شنیده شده که به دنبال آن صادرات ماسک به صورت کلی ممنوع گردید و هیچ گزارش مستندی به ما نرسیده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب