در گفت وگو با می هاست اعلام شد

ایران ۹۰ هزار مشترك فیبر نوری دارد

ایران ۹۰ هزار مشترك فیبر نوری دارد به گزارش می هاست به قول مدیركل ارتباطات و امور بین الملل شركت مخابرات ایران، فیبر نوری هم اكنون ۹۰ هزار مشترك دارد و مشتركان برای دریافت این سرویس می توانند از راه پرتال مخابرات ایران و یا تماس با شماره ۲۰۲۰ درخواست ثبت كنند و درصورتی كه امكانات فراهم باشد، سرویس به آنها واگذار می شود.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، یكی از طریق های افزایش سرعت اینترنت خانگی، جایگزینی VDSL به جای ADSL است كه بدون اینكه تجهیزات مشترك عوض شود، می توان تجهیزات را با استفاده از فیبر نوری به نزدیك كاربران برد و بعد از آن پهنای باند روی همان سیم مسی است كه با كاهش فاصله كاربر تا مركز مخابراتی، می تواند سرعت را تا ۷۰ مگابیت افزایش دهد، اما اینترنت فیبر نوری (FTTx) مبتنی بر كابل های فیبر نوری است و فیبر نوری تا منازل (FTTH) می تواند سرعت یك گیگابیتی را هم برای مشتركان به ارمغان بیاورد.
فیبر نوری یا تار نوری (Optical Fiber) رشته باریك و بلندی از یك ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیك است كه می تواند نوری را كه از یك سرش به آن وارد شده، از سر دیگر خارج كند. كابل های فیبر نوری از فیبرهای شیشه ای كوچك استفاده می نمایند تا بتوانند داده ها را از راه پالس های نوری منتقل كنند. سرعت انتقال نور در فیبر در حدود همان سرعت انتقال الكتریسیته از كابل است، اما مزیت مهم اینترنت فیبر نوری این است كه می تواند چندین سیگنال را در یك لحظه انتقال دهد.
پروژه رساندن فیبر نوری به در منازل و جایگزینی آن با كابل مسی با عنایت به افزایش سرعت ارتباطات اینترنتی، در سال های اخیر در ایران هم مورد توجه مسئولان وزارت ارتباطات قرار گرفت. در ابتدا اپراتور چهارم (ایرانیان نت) بعنوان مجری این پروژه در نظر گرفته شد كه با مشكلات مالی روبه رو و بعد از آن از سال ۹۶ امكان واگذاری فیبر نوری به مشتركان مخابرات در پروژه ای تحت عنوان «تانوما» در اختیار قرار گرفت.

امكان دایری VDSL برای مشتریان سریع تر است
در این راستا محمدرضا بیدخام -مدیركل ارتباطات و امور بین الملل شركت مخابرات ایران- در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینكه تانومای مخابرات هم اكنون ۹۰ هزار مشترك در كشور دارد، اظهار داشت: ظرفیت اكتیو (فعال) تانوما هم اكنون ۵۵۰ هزار و ظرفیت پسیو (غیرفعال) حدود دو میلیون و ۱۰۰ است.
وی با اشاره به اینكه فیبر نوری در مخابرات از سال ۹۶ شروع شده و سرویس دهی به مشتركان همچنان ادامه دارد، اضافه كرد: مشتركان برای دریافت سرویس تانوما می توانند به دو روش یا از راه پرتال مخابرات ایران و یا تماس با شماره ۲۰۲۰ ثبت در خواست انجام دهند و درصورتی كه امكانات فراهم باشد، سرویس به آنها واگذار می شود.
مدیركل ارتباطات و امور بین الملل شركت مخابرات ایران با اشاره به اینكه در سال ۹۸ حدود ۴۹هزار تانوما (FTTH) در كشور دایر شده، اظهار نمود: فیبر نوری كاربرد و شرایط خاص خویش را دارد. امكان دایری VDSL برای مشتریان سریع تر است و شاید نیازهای مشتریان را تا حد ممكن در بعضی زمینه ها راحت تر فراهم آورد اما تانوما هم محاسن مربوط به خویش را دارد.
به قول بیدخام، تلاش شركت مخابرات ایران در فاز اول این است كه تا دو ماه آینده در شهر تهران و قم حدود ۵۵۰ هزار پورت ADSL را به VDSL با سرعت حداقل چهار برابری ارتقاء دهد و هم اكنون در شهر تهران و قم حدود ۳۰ هزار مشترك ADSL به VDSL ارتقاء پیدا كرده اند.



3148
5.0 از 5
1399/01/27
23:14:07
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان