گزیده اخبار اقتصادی روز دوشنبه

واگذاری استقلال و پرسپولیس به سبك اسپانیایی ها

واگذاری استقلال و پرسپولیس به سبك اسپانیایی ها به گزارش می هاست با وجود آنكه استقلال و پرسپولیس سه مرتبه تا پای مزایده و واگذاری رفتند، اما همچنان دولتی هستند و طبق آخرین اخبار مقرر است همچون رئال مادرید واگذار و مدیریت شوند.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، خبرهای اقتصادی امروز در مجموع توجه ویژه ای به نرخ دلار، علل نوسان قیمت گوشت، قاچاق دام، قصه قدیمی خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس، پیامك های مزاحم یا مزاحمت های پیامكی، كم آبی، صادرات نفت و مایعات گازی داشته است.
شاید یكی از اخبار شنیدنی و خواندنی در حوزه اقتصادی كه تا حدودی ورزش هم به آن ورود كرده است، واگذاری استقلال و پرسپولیس باشد. در سال های گذشته تیم های مختلف در پس خصوصی سازی از دولت جدا و به بخش خصوصی یا بخش دیگری از دولت در شهرستان ها واگذار شد كه دیگر نامی از آنها هم اكنون به میان نیست از این تیم ها می توان به صبای قم، راه آهن و پاس اشاره نمود.
این تجربه همواره افراد و هواداران را نگران كرده كه بدون بررسی اهلیت شركت ها و افراد، واگذاری استقلال و پرسپولیس انجام شود؛ اهلیتی كه آنچنان به صورت دقیق و كارشناسی مورد بررسی قرار نگرفته است و به دنبال عدم بررسی كارشناسی، شركت های دیگری در حوزه های مختلف اقتصادی امروز به سمت نابودی سوق پیدا كرده اند.
استقلال و پرسپولیس سه مرتبه تا پای مزایده و واگذاری پیش رفتند اما هیچگاه به صورت قطع واگذار نشد. به قول محمد كبیری، معاون وزیر كار، مبحث واگذاری ها به شكل كلان برای نظام و دولت بحث مهمی است كه باید به درستی صورت گیرد. وی اظهار داشت: در مورد واگذاری استقلال و پرسپولیس معتقدم این كار یك عمل اقتصادی می باشد و آثار اجتماعی خواهد داشت و بنابراین دنبال كردن این طرح ظرافت خاصی دارد.
وی مدعی شده الگویی كه برای واگذاری استقلال و پرسپولیس در نظر گرفته اند در دنیا مشابه دارد و باشگاه رئال مادرید الان به همین شكل اداره می شود.
با بیان نام باشگاه رئال، نگرانی ها از واگذاری استقلال و پرسپولیس دوچندان می شود چونكه هر زمان كه مسئولان اقتصادی كشور در سیاست و برنامه ریزی های خود از دیگر كشورها الگو برداری كردند، نتیجه مناسبی حاصل نشد و نارضایتی عمومی در كشور بوجود آمده است كه از این موارد می توان به اعمال مالیات بر ارزش افزوده، اشاره نمود كه با عمری در حدود ۱۰ سال هنوز دارای نقصها و ایرادات بسیاری است.
پیامك هایی كه پول شما را می بلعد
تصور كنید در استرس واگذاری باشگاه محبوبتان هستید و منتظر پیامكی از جانب مخاطب خاص به سر می برید تا در اسرع وقت با بیان آن با یكدیگر تماس برقرار كنید در این حین پیامكی برای شما می آید با حال خوشی پیام را باز می كنید، در پیام آمده است "آیا می دانید بهترین گلر تاریخ فوتبال ایران كیست؟ "، مشترك مورد نظر ۵۰۰ تومان از حساب شما كم شد.
شاید برای بسیاری در شرایط انتظار كه همراه با استرس است، بدترین اتفاق ممكنه باشد، همان لحظه فرد تصمیم به حذف تمام پیامك های خدمات ارزش افزوده می كند كه ناخواسته آنها را فعال كرده است.
این خدمات كه شامل مسابقات و رأی گیری تبلیغات موبایلی، بازی آنلاین و غیره می شوند، باآنكه باید با اطلاع مشتركین فعال شوند اما در مواردی كه با تبلیغات كاذب و گمراه كننده، مشتركین به فعال سازی این خدمات اقدام نموده اند.
خواب برنامه ریزان برای رؤیای خانه
دولت یازدهم و چند ماهی از دولت دوازدهم سكان وزارت راه و شهرسازی در اختیار فردی بود كه به خیلی از مسائل اقتصاد حتی مبحث پیامك های خدمات ارزش افزوده كه بی ربط ترین مبحث اقتصاد به این وزارت خانه بود، انتقاد می كرد.
عباس آخوندی مرد همیشه منتقد وزارت راه و شهرسازی معتقد بود كه جز اقتصاد ایران باید ارتقا یابد و مسیر فعلی دارای ایراد است و این ایرادات عاملی شده تا آخوندی نتواند راه های كشور را آسفالت كند و خانه های مناسب و خوش قیمت در ایران بسازد.
آخوندی كه تمام مدیریت آن با فكر و برنامه بود برای برنامه ریزی های كلان حوزه مسكن از دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن كمك می گرفت كه با عنایت به بررسی ها به نظر می آید، قیمت مسكن با متری ۱۰ میلیون تومان آنچنان پشتوانه علمی و اقتصادی نداشته و این دفتر آنطور كه باید به آقای همیشه منتقد دولت روحانی، مشاوره و اطلاعات عرضه نكرده است.
مردم عادی هم پرمصرف می شوند
روز گذشته اخباری تكراری در خصوص اعمال جریمه برای مصرف قابل توجه مشتركان پرمصرف از جانب وزیر نیرو و مجلس اعلام گردید كه در بسته روز گذشته نیست به این مورد تاكید شد كه افرادی بیشترین مصرف آب و برق را دارند كه در خانه های ویلایی و آپارتمان های استخردار زندگی می كنند كه هزینه آب و برق و جریمه مصرف بیش از اندازه معیار آنها شاید به اندازه هزینه یك روز گشت و گذارشان نباشد.
در همین رابطه معاون پیشین وزیر نیرو اظهار داشت: بهترین روش برای رسیدن به اقتصاد درست صنعت برق این است كه سطح الگوی مصرف تغییر یابد، چراكه عمده مصرف برق توسط افرادی صورت می گیرد كه الگوی مصرف عادی دارند و افزایش تعرفه مشتركان پرمصرف نمی تواند چالش های موجود را برطرف كند و به جای اعمال جریمه، سطح الگوی مصرف تغییر كند و الگوی مصرفی فعلی دارای مشترك زیاد نیستند.
دست زن ۸۰ سال در قاچاق دام رو شد
قیمت گوشت در كشور روند صعودی قابل توجهی به خود گرفته و این در شرایطی است كه از ماه های گذشته خبرنگاران و اتحادیه صنفی مرتبط به این مورد اخطار داده بودند اما مسئولان همچون اعمال تحریم های آمریكا و خروج خودروسازان دست روی دست گذاشتند و در انتظار نشستند كه این دفعه قاچاق چیان، دلالان و سودجویان هرچه كه خواستند انجام دهند.
در این میان با وجود آنكه مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز معتقد بودند تنها دلیل گرانی گوشت قاچاق دام زنده نیست برخی اخبار حكایت از آن دارد كه یك زن ۸۰ ساله مسئول قاچاق دام از مرزهای جنوبی كشور است.
در این رابطه علی مویدی-رئیس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اظهار داشت: اینگونه نیست و بزرگنمایی در این زمینه صورت گرفته است چون كه قبل از این هم خروج غیرقانونی دام زنده از مرزهای جنوبی به صورت موردی انجام می شد و الان هم شاید وجود داشته باشد كه البته بسیار كمتر شده است. این خبر افرادی كه پیگیر خبرهای اقتصادی هستند را یاد اجاره كارت های بازرگانی می اندازند، كارت هایی كه در بعضی موارد با آنها پورشه و خودروهای لوكس به كشور وارد شد.
چرا دلار هوس گرانی كرد؟
قیمت دلار در هفته های گذشته با آنكه همچنان گران بود، ثبات قیمتی را در پیش گرفته بود اما در ایام اخیر انتخاب مسیر گرانی از جانب ارز و دلار عاملی شد تا قیمت خیلی از كالاها حتی سیگار روند صعودی به خود بگیرد. همینطور رشد قیمت دلار عموماً بر بازار و مردم بار روانی منفی دارد و عاملی می شود كه ناخواسته در مسیری قرار بگیرند كه ارزش پول ملی كاهش یابد و بر گرانی دوباره دامن بزنند.
این رشد قیمت ارز در ایام اخیر در حالی به ثبت رسیده كه بانك ها در طول روز جاری تفاوت نرخ خرید و فروش قابل توجهی برای یورو در نظر گرفته كه این ا ختلاف قیمت بیشتر از ۱، ۵۸۰ تومان رسیده است. در كنار این خبر نگران كننده كه تأثیر قابل توجهی بر رفتار مردم در بازار و اقتصاد دارد، ظاهراً امكانی فراهم شده تا افرادی كه سپرده ارزی در بانك ها دارند، بتوانند هر زمانی كه می خواهند به ارز خود دسترسی داشته باشند و آنرا از خودپردازها برداشت كنند.
البته باید منتظر ماند و دید آیا این روند در زمانی كه به یكباره نرخ ارز افزایش می یابد، پابرجا می باشد یا خیر؟ چونكه تجربه گذشته نشان از آن دارد كه در سال های گذشته زمانی كه فنر نرخ ارز رها شد، بانك ها سپرده های ارزی مردم را به صورت ارز به آنها تحویل نمی دادند و به جای آن ریال نصیب صاحبان ارز می شد.
خوراك دام در بنادر است
با رشد قیمت ارز بخصوص دلار در ماه های اخیر قیمت خیلی از محصولات دستخوش تغییر شد كه خوراك دام و طیور از این قاعده مستثنی نبود. رشد قیمت خوراك دام و طیور در مقطعی از زمان كمبود آنرا به همراه داشت و در نهایت این افزایش قیمت منجر به آن شد تا تولید و پرورش مرغ تحت تأثیر قرار گیرد و قیمت هر كیلو مرغ تازه را به بیشتر از ۱۵ هزار تومان برساند.
حال گزارش های دولتی از آن حكایت می كند كه خوراك دام و طیور به اندازه كافی وجود دارد، اما نكته قابل توجه آن است كه كامیون داری وجود ندارد كه با نرخ های ارزان حاضر به بارگیری و توزیع خوراك دام و طیور باشد كه این مورد در كنار واردات و تأمین خوراك به مبحث مهمی تبدیل گشته است.



1397/12/07
19:56:08
5.0 / 5
4519
تگهای خبر: آنلاین , خدمات , صنعت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان