واكنش تندگویان به احتمال فیلترینگ اینستاگرام: موسسه فیلترینگ باز نماییم

واكنش تندگویان به احتمال فیلترینگ اینستاگرام: موسسه فیلترینگ باز نماییم به گزارش می هاست معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، با انتقاد از اظهارات مطرح شده در مورد فیلترینگ اینستاگرام اظهار داشت: با این اقدام تصمیم گیران فیلترینگ در كشور، حدودا هیچ ایرانی نیست كه تلفن همراه هوشمند داشته باشد، اما روی تلفن همراهش فیلترشكن نصب نكرده باشد و به عبارتی حدودا تمام كاربران ایرانی فضای مجازی یك فیلتر شكن هم دارند.


محمدمهدی تندگویان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینكه فیلترینگ در كشور، بارها در مورد شبكه های اجتماعی همچون توئیتر تا تلگرام اعمال شده و هم اكنون هم به اینستاگرام رسیده است، اضافه كرد: در مورد فضای مجازی هم «شورای فضای مجازی» و هم نهادهای نظارتی مثل پلیس فتا و... تشكیل شده است. سوال اساسی ما این است كه اگر این همه نهاد برای كنترل داریم، می توانیم با افرادی كه امكان دارد در فضای مجازی مرتكب تخلف شوند برخورد نماییم و قوانین هم به قدر كافی وجود دارد، پس چرا باید یك بستر را فیلتر كنیم؟.
وی با اشاره به اینكه در شبكه های مجای مانند اینستاگرام و توئیتر و... امكان دارد تنها برخی از افراد استفاده های غیر مجاز و غیراخلاقی كنند، اظهار نمود: این همه قانون و شورا در كشور مشغول فعالیت هستند و می توانند با متخلفان برخورد كنند، پس چرا باید یك بستر را فیلتر كنیم؟ این یك سوال اساسی است كه چرا این اتفاق در حال رخ دادن است و این نهادها چه مسئولیتی دارند؟ اگر كاری نمی كنند، این نهادها را جمع نماییم و به جای آنها یك موسسه فیلترینگ باز نماییم و هر اتفاقی كه افتاد به سرعت شبكه های مجازی را فیلتر نماییم.
معاون امور جوانان با اشاره به اینكه این دست اقدامات به مثابه چاره نیست، خاطرنشان كرد: این همه قانون در كشور مصوب شده و شورا و نهاد درست كردیم تا با متخلفان در جامعه برخورد شود، نه اینكه تر و خشك را با هم بسوزانیم.
تندگویان افزود: اینستاگرام، توئیتر و فیسبوك و... در عرض یكی دوماه شكل نگرفته اند و طی سال ها تشكیل شده اند. سوال ما این است كه در كشور و در طول همه این سال ها چه قدر برای آموزش و فرهنگ سازی در مورد به كارگیری درست از آنها وقت گذاشته ایم؟ این كار یعنی بستری را كه طی چندین سال شكل گرفته و به مرور هم رشد و تكامل یافته و تعداد كاربرانش افزوده شده و به چندین میلیون نفر در فضایی مانند اینستاگرام رسیده را یكباره فیلتر نماییم. می توانستیم تمام این مدت را صرف آگاهی، اطلاع رسانی، استفاده درست و ساماندهی مناسب و... از هر فضایی استفاده نماییم.
ایشان در ادامه اظهار نمود: می توانیم از بسترهای مناسبی كه در فضای مجازی توسط كشورهای دیگر درست شده، خیلی خوب استفاده نماییم، اما چون آموزش نمی دهیم و به موقع با متختلفان برخورد نمی نماییم، حالا كه این فضا فراگیر شده و اعضای زیادی پیدا كرده است، آنرا فیلتر می نماییم. صدمه های اجتماعی این كار خیلی بیشتر از پیشگیری و ساماندهی آنها است.
تندگویان اضافه كرد: با فیلترینگ فقط تعداد كاربران استفاده از فیلتر شكن را افزایش می دهیم. افرادی بودند كه از تلگرام در جهت كسب و كار استفاده می كردند كه آنها الان هم در حال استفاده از تلگرام هستند اما با فیلترشكن به این فضا وارد می شوند؛ بعضی هم بخشی از كارشان را به شبكه اینستاگرام منتقل كردند. بحث ما استفاده كنندگان درست از این فضا است اما با اظهارات اخیر در مورد فیلتر این فضا، آنها باز هم مجبور به استفاده از فیلترشكن می شوند.
وی با اشاره به اینكه این روش نه روش درستی است، نه مدیریت دارد و نه كار حساب شده ای است، خاطرنشان كرد: اتفاقی كه افتاده این است كه حدودا هیچ ایرانی نیست كه تلفن همراه هوشمند داشته باشد، اما روی تلفن همراهش فیلتر شكن نصب نكرده باشد. این كاری است كه تصمیم گیران فیلترینگ انجام داده اند. این افراد تنها كاری كه كرده اند این است كه حدودا تمام كاربران ایرانی فضای مجازی یك فیلتر شكن هم دارند. صدمه این كار خیلی بیشتر از وقتی است كه این فیلتر شكن ها نبود و از این فضا استفاده می شد.




1397/10/17
14:07:59
5.0 / 5
5019
تگهای خبر: اینستاگرام , پلیس فتا , تلفن همراه , توئیتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان