استقرار گمرک تخصصی فاوا در منطقه ویژه مجاور تهران

استقرار گمرک تخصصی فاوا در منطقه ویژه مجاور تهران می هاست: به گزارش می هاست، مدیرکل جذب و پشتیبانی از سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام از ایجاد گمرک تخصصی فناوری اطلاعات در این منطقه آگاهی داد و اظهار داشت: برمبنای مصوبات، مقرر شده است که منطقه ویژه پیام به عنوان اولین و تنها قطب مرکز داده کشور باشد؛ بدین جهت این منطقه به عنوان قطب دیتاسنتر کشور معرفی گردید.


به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، سید مجتبی حسین پور کاشانی؛ در حاشیه تور فناورانه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در نشستی با خبرنگاران با اشاره به سابقه تشکیل این منطقه ویژه اقتصادی با تأکید بر این که در این منطقه فرآیندی را پیاده سازی کردیم که تمام مجوزهای صنعتی و صنفی در داخل منطقه ویژه اقتصادی به انجام می رسد، اضافه کرد: منطقه ویژه پیام، یک منطقه نسبتاً قدیمی است که سازمان آن بلوغ یافته است و کل مجوزهای صنعتی همچون جواز تأسیس، پروانه بهره برداری، گواهی تولید، پروانه راه اندازی بنا، ارجاع ناظر، تأیید نقشه، صدور پایان کار و غیره توسط خود سازمان منطقه و داخل منطقه ویژه اقتصادی پیام برای شرکتها صادر می شود.
حسین پور با اشاره به روند تشکیل و تصویب اساسنامه منطقه ویژه اقتصادی پیام، اظهار داشت: با اصلاحاتی بر روی مصوب اساسنامه این منطقه گرفتن مجوز مسافری برای فرودگاه پیام را نیز دریافت کردیم. این طرح در قالب یک طرح جامع در سال ۱۴۰۰ به تصویب هیات وزیران رسید.
ایجاد گمرک تخصصی فناوری اطلاعات
مدیر کل جذب و پشتیبانی از سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام، نزدیکی به پایتخت را از مزیت های بزرگ این منطقه نام برد و تصریح کرد: ایجاد گمرک تخصصی فناوری اطلاعات در منطقه پیام یکی دیگر از مزیت های بزرگ آن به شمار می رود؛ چونکه این منطقه دارای فرودگاهی است که قابلیت پذیرش پروازهای بین المللی را دارد.
حسین پور اشاره کرد: وجود گمرک تخصصی در این فرودگاه سبب شد که تمامی شرکت هایی که در منطقه ویژه پیام مستقر می شوند، می توانند مواد اولیه مورد نیاز خودرا مستقیما وارد کارخانه تولید خود کنند؛ چون هم کارخانه تولید شرکتها در این منطقه مستقر است و هم فرودگاه در دسترس شرکتها است و هم گمرک در این منطقه مستقر شده است. بدین سبب اگر شرکت های دانش بنیان و صنعتی مستقر در پیام بخواهند مواد اولیه خارجی به کشور وارد و یا محصول خودرا به سایر کشورها صادر کنند، می توانند بصورت مستقیم از فرودگاه پیام بهره برداری کنند.
استقرار شرکت های تولیدی در پیام
وی حداقل تشریفات گمرکی را از دیگر مزایای این منطقه نام برد و اظهار داشت: هم اکنون ۳۲۰ شرکت در منطقه ویژه اقتصادی پیام مستقر هستند که بیش از ۹۵ درصد آنها در دسته شرکت های تولیدی قرار می گیرند.
مدیرکل جذب و پشتیبانی از سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی پیام با اعلان اینکه ۵ درصد دیگر این شرکت ها، شرکت های خدماتی در رابطه با فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند، اظهار داشت: منطقه پیام به ۵ فاز تقسیم شده است. فازهای ۱ و ۲ از فازهای قدیمی منطقه به شمار می روند و شرکت هایی نیز در آن مستقر شده اند. قدیمی ترین شرکت مستقر در پیام ۱۵ سال قدمت دارد.
حسین پور با اعلان اینکه ترکیب شرکت های مستقر در فاز ۱ تلفیقی از حوزه های صنایع الکترونیک، صنایع مخابراتی، تجهیزات پزشکی و آرایشی و بهداشتی و صنایع غذایی است، اشاره کرد: در فازهای ۱ و ۲ حدود ۵۰ شرکت مستقر هستند و مابقی شرکتها در فازهای ۳ و ۴ قرار دارند.
به گفته ی ایشان، فاز ۴ در مساحت حدود ۱۶۵ هکتار به وجود آمده و هم اکنون فقط ۵۰ هکتار آن به شرکتها واگذار شده است.
زیر ساخت های نیروگاهی در منطقه ویژه پیام
مدیرکل جذب و پشتیبانی از سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی پیام با اشاره به جزییات فعالیت شرکت های مستقر در این منطقه، اشاره کرد: بمنظور تسهیل فعالیت شرکتها اقدام به ایجاد زیرساخت های برقی در منطقه ویژه اقتصادی کردیم. نیروگاه پیام، یک نیروگاه ۱۷ مگاواتی است که بطور کلی ۶۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی را داخل منطقه پیام ایجاد کردیم تا برق مورد نیاز شرکتها را به تولید برساند.
وی اظهار داشت: فرودگاه پیام در ابتدا با کاربری «باری» طراحی شده بود و به همین خاطر طول باند پروازی آن ۴۲۰۰ متر و پهنای آن ۶۰ متر است و به شکلی طراحی شده که امکان نشستن هواپیمای پهن پیکر در فرودگاه پیام برقرار است. به عنوان مثال هواپیما A۳۸۰ و آنتونوف باری ۲۲۰ قادر به فرود در فرودگاه پیام هستند و این توانایی در ایران فقط در فرودگاه های امام خمینی(ره) و فرودگاه آبادان و پیام وجود دارد.
حسین پور تجهیزات تخلیه و بارگیری با ظرفیت بسیار بالا را از دیگر مزایای فرودگاه پیام دانست و اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بصورت کلی ۳۶۰۰ هکتار است که ۹۶۰ هکتار آن مربوط به فرودگاه پیام است و مابقی آن، اراضی است که باید به صنایع و واحدهای خدماتی و تولیدی واگذار شود.
ایجاد نخستین قطب داده کشور در پیام
وی اظهار داشت: برمبنای مصوبات، مقرر شده است که منطقه ویژه پیام به عنوان اولین و تنها قطب مرکز داده کشور باشد؛ بدین جهت این منطقه به عنوان قطب دیتاسنتر کشور معرفی گردید.
این مقام مسؤول افزود: علاوه بر آن تمامی نیازهای در رابطه با دیتاسنترها را در این منطقه ویژه اقتصادی ایجاد کردیم که در همین راستا یک پست برق ۴۰۰ کیلووات را مکان یابی کردیم تا با همکاری توانیر این اتفاق رقم بخورد.
مدیر کل جذب و پشتیبانی از سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی پیام از داکت گذاری کل منطقه آگاهی داد و اضافه کرد: سال قبل مصوب شد که منطقه ویژه اقتصادی پیام به عنوان نخستین و تنها گمرک تخصصی فاوا معرفی شود. مزیت این اقدام آنست که تمام شرکت هایی که در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات همچون الکترونیک و مخابرات کار می کنند، اگر واردات و صادرات محصولات خودرا از منطقه ویژه اقتصادی پیام انجام دهند، خیلی از کارها همچون تأییدیه ها، تأیید نمونه، تأیید سازمان تنظیم بر روی فرکانس ها، تأیید استاندارد و... درداخل پیام صورت خواهد گرفت.
حسین پور افزود: این مبادرت به این معنا است که یک واردکننده یا صادرکننده تجهیزات فاوا، زمانی که جنس خودرا بوسیله گمرک پیام وارد می کند، سازمان تنظیم مقررات و سازمان استاندارد در منطقه پیام دفتر دارند، ضمن آنکه سازمان تنظیم مقررات ۶ لابراتوار مورد تأیید دارد که ۳ لابراتوار آن با تمامی تجهیزات در منطقه ویژه اقتصادی پیام مستقر شده اند.




منبع:

1402/08/06
14:21:55
0.0 / 5
291
تگهای خبر: ارتباطات , الكترونیك , خدمات , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان