صفر تا صد پشتیبانی از سکوها و پلتفرم های ایرانی

صفر تا صد پشتیبانی از سکوها و پلتفرم های ایرانی به گزارش می هاست، زمزمه های پشتیبانی از پلتفرم های داخلی طی سالهای گذشته مطرح بود اما این مورد زمانی شدت یافت که چند سال پیش یکی از پیام رسان های خارجی با محدودیت هایی روبه رو و همین مبحث ضرورت پشتیبانی از پیام رسان های داخلی را داغ کرد.



به گزارش می هاست به نقل از ایسنا، یکی از دلایلی که در گذشته برای محدود کردن این پیام رسان خارجی اعلام شد، رفع انحصار از این پیام رسان بود که باعث شد مبحث پشتیبانی از پیام رسان های داخلی داغ شود. به همین دلیل، مسؤلان روش های مختلفی را برای پشتیبانی از پیام رسان های داخلی در نظر گرفتند. در این خصوص شورایعالی فضای مجازی مصوبه ای را در جهت این حمایت در نظر گرفت و همینطور شرکت ارتباطات زیرساخت ضمن اشاره به مصوبه شورایعالی فضای مجازی برای پشتیبانی از پیام رسان های داخلی اعلام نمود برپایه این مصوبه، کمک هایی مانند وام پنج میلیارد تومانی، پهنای باند مناسب و فضای هم مکانی به صورت مجانی عرضه و تعرفه مصرف دیتا به یک سوم تعرفه اینترنت کاهش پیدا کرد.

وزارت ارتباطات با تمام قوت برای پشتیبانی از زیست بوم پیام رسان های داخلی و تولید داخل پای کار آمد و وزیر ارتباطات همه دستگاههای زیرمجموعه خویش را ملزم کردند که کمک گردد. بنابراین جلسات گوناگونی برای رفع موانع قانونی ناشی از واگذاری مجانی امکانات به پیام رسان های داخلی در هیأت مدیره زیرساخت برقرار شد و پس از تصویب مبحث در هیأت مدیره، اختصاص پنج میلیارد تومان وام وجوه اداره شده، عرضه ۵۰ گیگابیت بر ثانیه پهنای باند داخلی برای هرکدام از پیام رسان ها به صورت پلکانی ۱۰ گیگابیتی و در نظر گرفتن پنج گیگ اینترنت به صورت پله های یک گیگی به تصویب رسید که مستلزم آن بود که هریک از پیام رسان ها درخواست های خویش را در هر بخش ارائه نمایند.

حمایت دولت برای ارتقاء و پشتیبانی از پلتفرم های داخلی ادامه داشت اما این روند طی دو ماه گذشته به علت ایجاد محدودیت برای دو پیام رسان خارجی از جانب مراجع ذی صلاح شتاب بیشتری به خود گرفت بگونه ای که طرح پشتیبانی از کسب و کارهای اینترنتی در تاریخ ۱۰ آبان سالجاری با حضور عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- رونمایی گردید. در رابطه با جزئیات این آئین نامه میتوان گفت شامل ۱۴ ماده و ۳۰ نوع حمایت دولتی از کسب و کارها و پلتفرم های داخلی است.

طبق این گزارش، در مراسم رونمایی از این طرح گفته شد یکی از مأموریت هایی که رئیس جمهور به وزرا دادند، در قسمت اقتصاد دیجیتال است. ما اعتقاد داریم بحث اقتصاد دیجیتال سهم بزرگی در اقتصاد کل کشور دارد. ۳۵ تا ۴۰ درصد از تولید ناخالص ملی در برخی از کشورها را این بخش تشکیل می دهد؛ آمارها در کشور ما هم نشان داده است که این بخش حدود ۷ درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می دهد.

طبق گفته زارع پور، اقتصاد دیجیتال سه لایه دارد، لایه اول بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، لایه دوم بحث اقثصاد مبتنی بر پلت فرم و لایه سوم کاربرد ارتباطات و فناوری اطلاعات در قسمت های دیگر مانند کشاورزی هوشمند، پزشکی هوشمند و غیره است؛ برای دست یابی به هدف حداقل ۱۰ درصدی از تولید ناخالص ملی در هر سه لایه، تلاشهای خیلی از سوی دوستان دنبال می شود و مصوبات آن به مرور نهایی خواهد شد.

در این آئین نامه تسهیلات بسیار خوبی در قسمت های متعدد پیشبینی شده است که به اعتقاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گام بسیار بزرگ و بلندی برای حمایت کسب و کارهای اینترنتی است که اگر این مصوبه به شکل کامل اجرا شود، حتما اتفاق بزرگی در کشور خواهد افتاد. صرف نظر از این که در ادامه برای دو پلتفرم خارجی چه اتفاقی رخ می دهد، این مسیر دنبال می شود و این ظرفیت را برای کسب و کارهای اینترنتی فراهم می شود که بتوانند خویش را ارتقا دهند؛ همینطور دولت حامی کسب وکارهای اینترنتی است و حتما این مسیر را دنبال خواهد نمود.

جزئیات آئین نامه پشتیبانی از کسب و کارهای دیجیتال

در آئین نامه مذکور حمایت و امتیازهای گوناگونی برای کسب و کارها و سکوهای ایرانی در نظر گرفته شده است به صورت مثال در قسمت خدمات متنوع پرداخت، کاربرانی که در پلتفرم های داخلی فعالیت کنند، از مزایایی چون امکان راه اندازی حساب امانی، خرید اعتباری از سکوهای مشمول، پرداخت مستقیم، راه اندازی کیف پول، فراهم کردن درگاه پرداخت برای سکوهای مشمول توسط بانک مرکزی و امکان استفاده از رمز ریال درصورت راه اندازی استفاده نمایند. یا در در قسمت اعتبار بخشی به کسب و کارهای اینترنتی و کاربران این امکان وجود دارد که به سکوها و کسب و کارهای احراز هویت شده، نشان ویژه یا تیک ویژه کسب و کار اعطا شود یا برای عموم کاربران امکان دریافت نشان اعتبار شده (تیک آبی) فراهم گردد.

همچنین کاربران فضای مجازی در این بسته حمایتی از تسهیلات بانکی ویژه ای برخوردار می باشند که میتوان به مواردی مانند پرداخت تسهیلات به کسب و کارهایی که از سکوهای خارجی به سکوهای مشمول مهاجرت کنند، قبول حساب کاربری افراد برای اعتبار سنجی مالی آنها در بانکها برپایه دستور العملی که بانک مرکزی تهیه می کند، مجاز بودن قبول وثیقه حساب کاربری افراد با دنبال کننده بالا توسط بانکها برپایه دستور العملی که بانک مرکزی تهیه خواهد کرد، اشاره نمود.

معافیت مالیاتی دو میلیاردی کسب و کارهای اینترنتی

اما برای کاربرانی که در پلتفرم های داخلی فعالیت کنند، حمایت های ویژه ای در زمینه مالیاتی درنظر گرفته شده است که میتوان به مواردی مانند معافیت مالیاتی تا سقف حدود دو میلیارد تومان درآمد در سال برای کسب و کارهایی که فاقد سابقه مالیاتی هستند، تخفیف مالیاتی برای کسب و کارهای دارای پرونده مالیاتی و قبول هزینه های راه اندازی و توسعه کسب و کار و سکوهای مشمول بعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی، اشاره نمود. بر این اساس، مبحث قابل توجه اینست که یک امتیاز ویژه برای کسب و کارها و افرادی که در پلتفرم داخلی فعالیت می نمایند در نظر گرفته شده و آنها تا دو سال از پرداخت مالیات، معاف می گردند.

طبق این آئین نامه، تخفیف مالیاتی برای کسب و کارهای مشمولی که دارای پرونده مالیاتی هستند، در نظر گرفته شده و بر این اساس، اگر کسب وکاری دارای پرونده مالیاتی باشد در صورت فعالیت در پلتفرم های داخلی از تخفیف های مالیاتی برخوردار خواهند شد. در یکی دیگر از بندهای بخش مالیات به قبول هزینه های راه اندازی و توسعه کسب و کار و سکوهای مشمول بعنوان «هزینه قابل قبول مالیاتی» اشاره شده است. طبق اعلام وزیر ارتباطات، وقتی هزینه های در ارتباط با توسعه و راه اندازی پلتفرم های مشمول حمایت، بعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته شده است یعنی میتوان آنرا از بدهی های مالیاتی پلتفرم کسر کرد. قابل ذکر است در این آئین نامه سه بند به بخش معافیت و حمایت های مالیاتی اختصاص اختصاص داده شده است.

البته جزئیات این حمایت هنوز اعلام نشده و مقرر است ضوابطی تعیین شود که برپایه آنها مشخص شود کدام پلتفرم ها مشمول خواهد شد. در این خصوص رئیس سازمان امور مالیاتی درمورد جزئیات روش اجرای حمایت مالیاتی از کسب و کارها به ایسنا، اظهار داشت: این مورد در حال بررسی است؛ سازمان امور مالیاتی جزئی از کارگروهی است که بدین منظور تشکیل شده است و نتایج که آماده شود، جزئیات آن اعلام خواهد شد.

استقرار پلتفرم های داخلی در پارک های علم و فناوری

اما در این آئین نامه حمایت ویژه ای برای سکوها مشمول درنظرگرفته شده است و آنها می توانند از مزایای قانونی حضور در پارک های علم وفناوری برخوردار شوند. در واقع به منظور حمایت و برخورداری سکوها از مزایای استقرار در پارک های علم و فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است شرایط پذیرش و استقرار دفتر های اصلی و شعب پلت فرم های مشمول را در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات یا شعب استانی آن فراهم آورد.

طبق این گزارش شخصی که در خانه خود به عرضه خدمات می پرداخت، همین که وارد پلتفرم های داخلی شوند امکان دارد نگرانی هایی در زمینه مجوز داشته باشد که طبق گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه تدبیری با هماهنگی وزارت اقتصاد در نظر گرفته شده که هرکسی در سکوهای مشمول فعالیت و کسب و کار خویش را راه اندازی کند، ثبت نامش در پلت فرم به منزله دریافت مجوز از درگاه ملی مجوز است. ثبت نام هم آنلاین و برخط است و احیانا چند قلم اطلاعات درگاه ملی مجوز می خواهد که باید دریافت نمایند و درصورت بارگذاری اطلاعات مجوز را دریافت می کنند برای کسب و کارهای ثبت محور که بیشتر کسانی که در این دسته قرار می گیرند همه آنها مشمول می شوند.

۶۰ درصد کسب وکارهای خرد در پلتفرم داخلی فعال هستند

براساس گزارشی که مرکز ملی فضای مجازی منتشر نموده است هم اکنون بیشتر از یک میلیون کسب و کار خرد در ۱۰ سکوی داخلی مشغول به فعالیت هستند. بعد از تقاطع گیری و حذف موراد مشترک مشخص شد که بیشتر از ۶۰ درصد از کسب وکارهای خرد در سکوهای داخلی مشغول فعالیت هستند. هم اکنون ۴۱.۸ درصد از جامعه کاربران شبکه های اجتماعی (معادل ۲۳ میلیون کاربر یکتا) در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی داخلی عضو شده و به کاربران فعال این سکوها تبدیل گشته اند. تلاش این سکوها برای ارتقاء کمی و کیفی خدمات و تأمین حداکثری نیازهای کاربران به مرور باعث افزایش کاربران فعال، افزایش جذب کسب وکارهای خرد در سکوهای داخلی و بالتبع رشد و توسعه زیست بوم کسب وکارهای مجازی در سکوهای داخلی خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی هفته گذشته مجلس شورای اسلامی در جزیان بررسی سوال برخی از نمایندگان مجلس ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ارتقاء پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی داخلی اظهار داشت: در این حوزه کارگروهی ویژه برای توسعه خدمات پیام رسان های داخلی به راه افتاده است. هدف ما ارتقاء پیام رسان های داخلی است به نحوی که زمانی که مردم از آنها استفاده می نمایند احساس کنند که تفاوتی با پیام رسان های خارجی ندارند. در این دو ماه هر روز بنده وضعیت پیشرفت پلت فرم های داخلی را رصد کردم و تمام ظرفیت ها را پای کار آوردم تا بگونه ای شاهد تقویت پلتفرم های داخلی باشیم تا مردم ترجیح دهند که از آنها استفاده نمایند. با حمایت های صورت گرفته قابلیت های خوبی به پلتفرم های داخلی اضافه شده و امروز هر کدام از این پلتفرم ها را باز می نماییم افراد گوناگونی به آنها پیوسته اند، این نشان از اعتماد مردم به پلتفرم های داخلی دارد.

طبق گفته زارع پور یک پلتفرم داخلی در یک روز شاهد حضور ۱۷ میلیون کاربر بود که این رکورد در تاریخ کشور است. حالا ۶۰ درصد ترافیک مصرف به حوزه داخلی باز می گردد و برای نخستین بار ترافیک تولید داخلی دو برابر شده است، همه اینها نشان از اعتماد و اقبال مردم از پلتفرم های داخلی دارد؛ ما به دنبال این هستیم تا قابلیت های جدیدی ایجاد نماییم که مردم بیشتر از پلتفرم های داخلی استقبال کنند.

کدام کسب وکارهای اینترنتی حمایت می شوند؟

در همین رابطه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضوابط شناسایی سکوهای مشمول طرح پشتیبانی از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال و شرایط بهره مندی از حمایت های آنرا در فراخوانی منتشر نمود. مطابق این فراخوان سه دسته شاخص اصلی شامل شاخصهای پذیرش عمومی سکو برای کاربران، شاخصهای پذیرش عمومی سکو برای کسب و کارها و شاخصهای در رابطه با قابلیت های نرم افزاری و فنی، برای شناسایی سکوهای مشمول طرح پشتیبانی از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال مورد توجه قرار گرفته است.

طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برپایه اسناد فراخوان یاد شده سکوهایی که با ارائه اسناد مثبته بیشتر از ۶۵ درصد امتیازات ارزیابی را کسب کنند، مشمول حمایت های آیین نامه پشتیبانی از سکوها و کسب و کارهای دیجیتال مصوب کارگروه اقتصاد دیجیتال خواهند شد و همینطور سکوهایی که موفق شوند بین ۵۰ تا ۶۵ درصد امتیازات ارزیابی را کسب کنند هم مطابق آیین نامه های مربوطه امکان بهره مندی از بعضی از حمایت های طرح را خواهند داشت.





منبع:

1401/09/01
21:44:37
0.0 / 5
477
تگهای خبر: آنلاین , ارتباطات , اینترنت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
هاست و دامین

هاست و دامین

mihost.ir - حقوق مادی و معنوی سایت می هاست محفوظ است

می هاست

هاست ارزان